Alte știri

Programul „Prima Casă 2” – Premierul Filip: Ne dorim ca tinerii bine pregătiți să rămână în țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații din serviciul public vor beneficia de facilități la procurarea locuinței în cadrul programului „Prima Casă”. Statul va compensa acestora 50 la sută din creditul ipotecar luat pentru procurarea locuinței. În acest scop, Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul privind modul de acordare a compensaţiilor în cadrul Programului de stat „Prima casă”. Acest proiect a fost denumit „Prima casă 2”.

„Statul va fi partenerul angajaților din sistemul public la achitarea creditelor imobiliare luate prin programul „Prima Casă 2”. Ne dorim ca tinerii bine pregătiți să rămână în țară și să continue să lucreze în instituțiile publice. Am încredere că măsura de azi va fi un motiv în plus să o facă”, a spus Pavel Filip.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensaţiilor va fi făcută prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina web www.primacasa.gov.md. În bugetul pentru acest an, pentru acordarea compensațiilor în cadrul Programului „Prima casă 2” sunt prevăzute 20 milioane de lei.

Până în prezent, de programul „Prima casă” au beneficiat 146 de persoane, suma garanțiilor acordate depășind 35 de milioane de lei.

Programul Prima Casă 2, Premierul Filip, Ne dorim ca tinerii bine pregătiți să rămână în țară, pdm, plahotniuc

loading...

Comments are closed.