Alte știri

Proiect de lege: Investiţii străine pentru producţia de filme în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cineaştii moldoveni ar putea beneficia de investiţii străine pentru producţia locală de filme. Este vorba despre proiectul noii Legi privind instituirea unei scheme de investiţii în domeniul producţiilor de film şi altor opere audiovizuale, care a fost, astăzi, prezentat în cadrul audierilor publice, organizate de Comisia parlamentară pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

„Scopul principal este creşterea industriei în aceste domenii şi vizează atât industria de film, cât şi TV. 00.57 musca 01.15 Duce la creşterea capacităţilor autohtone în domeniul respectiv, atât ca resurse umane, cât şi ca dezvoltare a diverselor servicii”, a declarat Dumitru Țîra, membru al Grupului de lucru.

„Altă sursă mai serioasă pentru o industrie cinematografică contemporană, europeană, noi nu ne aşteptăm să o avem din altă parte. Noi dispunem de locaţii foarte bune, noi dispunem de tineri cineaşti care sunt gata să se implice în aceste producţii internaţionale”, a menționat regizorul Valeriu Jereghi.

Deputaţii au venit cu unele recomandări pentru îmbunătățirea proiectului.

Să devină o bază de producţie, care poate fi arendată de orice începător, de orice doritor.  În felul acesta putem să dăm un suflu de viaţă acolo. Cu timpul şi statutul „Moldova – Film” trebuie cumva adaptat la momentul zilei”, a spus deputatul Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov.

În prezent, astfel de mecanisme de finanţare pentru producţia de film şi televiziune există în aproximativ 40 de ţări. Proiectul Legii privind instituirea schemei de investiţii în acest domeniu va fi în scurt timp prezentat pentru dezbateri în Parlament.

loading...

Comments are closed.