Alte știri

Proiect de modernizare a echipamentului medical la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1

Pinterest LinkedIn Tumblr

IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr.1 a beneficiat de un ultrasonograf modern, în cadrul unui Proiect de modernizare a echipamentului medical al instituției medicalefinalizat în 2020în baza unui grant în mărime de 57 240 dolari SUA.

Proiectul este parte a Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „KUSANONE”, finanțat de Ambasada Japoniei în Republica Moldova, care are scop principal de a influența bunăstarea populației.

Contractul de Grant între Ambasada Japoniei și IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 privind Proiectul de modernizare cu echipament medical a fost semnat la data de 14 ianuarie 2020.

Procedura de achiziție a ultrasonografului a fost inițiată la data de 29.04.2020, iar în rezultatul concursului, a fost semnat contractul de Achiziție a Ultrasonografului de model CANON APILO-A/ Medical Systems/ JAPONIA, în valoare de 947 300,00 MDL. Instalarea utilajului medical a avut loc la data de 21 octombrie 2020.

Prezentă la eveniment, viceprimarul de ramură Angela Cutasevici a mulțumit Ambasadorului Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, pentru contribuția Guvernului Nipon la dotarea tehnică a instituțiilor medicale din Chișinău. Viceprimarul a mai subliniat că îmbunătățirea serviciilor și a accesului la asistență medicală de calitate este esențială pentru funcționarea unei societăți durabile, iar grație dispozitivului medical (ultrasonografului), este posibilă diagnosticarea precoce a diverselor maladii, inclusiv a malformațiilor congenitale.

loading...

Comments are closed.