Proiecte ample ale MAN de dezvoltare a zonelor comerciale și rezidențiale la periferia orașului, prezentate astăzi

Echipa Partidului MAN va acorda o atenție sporită pentru extinderea orașului din centru spre periferii și pledează pentru dezvoltarea zonelor comerciale și rezidențiale noi preponderent la periferia orașului. Prioritatea se regăsește în Programul MAN de administrare a Capitalei pentru următorii ani.

”Chișinăul este un pol de creștere pentru dezvoltarea economică și socială a localităților din zona de influență și a țării în ansamblu. Capitala Republicii Moldova este cea mai activă localitate, datorită resurselor sale administrative, numărului populației, concentrării capitalului financiar și investițional, construcțiilor industriale, socio-culturale și comerciale. Sarcina noastră principală este crearea unui cadru de planificare urbană ca temei pentru integritatea dezvoltării orașului”, a declarat Ion Ceban.

Liderul MAN a mai precizat că vor fi realizate trei mari proiecte ce vor cuprinde zone de dezvoltare de peste 1000 de hectare.

”Extinderea bd. Mircea cel Bătrân cu dezvoltarea terenurilor din masivul între Chișinău și Stăuceni, dar și ar permite dezvoltarea zonei dintre Chișinău și Tohatin. Construcția străzii Mesager și dezvoltarea părții orașului Buiucani – inclusiv să se dezvolte zonele din Chișinău spre Ghidihici, Vatra, Grătiești. Toate aceste lucruri vor fi făcute, deoarece inițiativele sunt elaborate de colegii noștri. Vorbim și reconstrucția străzii Industrială pentru a permite dezvoltarea masivelor – Chișinău, Botanica, Ciocana, Colonița, Bubuieci, Sângera”, a mai adăugat Ion Ceban.

Liderul MAN susține că toate aceste planuri, care vor contribui substanțial și la fluidizarea traficului, sunt avizate, iar devizele făcute. De asemenea, au loc discuții cu partenerii de dezvoltare pentru susținerea proiectelor, a căror valoare estimată este de 1,2 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share