Proiectul de lege ajustat, privind reformarea CSJ, a fost avizat de către Comisia de la Veneția

Proiectul de lege ajustat, cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ), și evaluarea extraodinară a judecătorilor și candidaților la funcția de judecător a CSJ, a fost avizat de către Comisia de la Veneția.

La sfârșitul săptămânii trecute, secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la lucrările celei de-a 133-a sesiuni plenare a Comisiei de la Veneția. După un schimb de opinii cu membrii comisiei pe marginea proiectului de lege ajustat, Comisia, a adoptat o Opinie de follow-up, prin care a analizat modificările și a constatat că majoritatea recomandărilor sale anterioare (din Opinia Comisiei adoptată în octombrie 2022) au fost fost luate în considerație, urmând a mai fi ajustate unele detalii tehnice.

Menționăm despre faptul că, Comisia de la Veneția a încheiat anul 2022 cu un record de opinii adoptate, iar Republica Moldova se numără în topul țărilor membre care au solicitat expertiza Comisiei pentru realizarea reformei din sistemul judiciar.

Opinia Comisiei de la Veneția poate fi consultată la următorul link.

Total
0
Shares
Total
0
Share