Economic

Proiectul de Reziliență Rurală. Agricultorii moldoveni vor beneficia de circa 23,7 mln de dolari 

Pinterest LinkedIn Tumblr

 

Agricultorii au oportunitatea de obținere a finanțării din cadrul unui nou proiect finanțat de IFAD. Prevederile Proiectului vor fi realizate începând cu acest an și urmează a fi finalizat în anul 2023.

Scopul Proiectului de Reziliență Rurală(IFAD VII) este de a spori dezvoltarea economică și a fortifica reziliența la schimbările climaterice în agricultură. De asemenea, Proiectul de finanțare va oferi antreprenorilor din Republica Moldova o sursă de finanțare accesibilă și pe termen lung pentru dezvoltarea afacerilor.

„Vom acorda consultanță tuturor agriculturilor pentru a cunoaște oportunitățile de finanțare. Vor fi acceptate prin concurs proiecte de dezvoltare a infrastructurii publice cu caracter economic. Pe parcursul implementării Proiectului se preconizează a fi construite 24 rețele de aprovizionare cu apă pentru irigare pentru 75 beneficiari agricoli, cu un potențial de irigare acoperind o suprafață de 1400 ha; 12 segmente de drum pentru facilitarea accesului la zonele de producere; vor fi reabilitate 4-5 bazine pentru captarea apei. În baza investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru cultivarea culturilor cu valoare înaltă pe suprafețe irigate vor fi create peste 700 locuri noi de muncă, din care 280 permanente. Proiectul va finanța granturi producătorilor agricoli pentru înființarea învelișurilor de ierburi pentru a combate eroziunea solului, proiectele de reabilitare a pășunilor, precum și proiectele de protecție a zonilor riverane și a lacurilor”, a menționat în conferința de presă, Victor Roșca, directorul UCIP-IFAD.

Totodată, reprezentanții UCIP-IFAD au comunicat că grupurile de benecifiari vor dispune de finanțare pe termen lung pentru dezvoltarea investițiilor în activități agricole vor și le vor fi acordate granturi competitive, de până la 25 mii dol SUA, inclusiv pentru crearea unităților de procesare, iar pentru fortificarea capacităților instuționale grupurile de producători vor beneficia de asitență tehnică și instruiri.

 

loading...

Comments are closed.