Social

 Proiectul Digikidz. Primul tânăr moldovean premiat de ONU 

Pinterest LinkedIn Tumblr
Veaceslav Crețu este primul tânăr din Republica Moldova premiat pentru responsabilitate socială la Organizația Națiunilor Unite (ONU). Datorită meritelor sale, el a devenit și delegatul de tineret al țării noastre la ONU.
Bazele experienței sale au fost puse atunci când Veaceslav a aflat despre Forumul Anual de Tineret al ONU, în 2014, în timp ce participa la Forumul Democrației de la Strasbourg, Consiliul Europei. În februarie 2015, a participat ca reprezentant al țării.
 
„Prima oară am trecut ca un observator prin experiența aceea, nu știam multe aspecte. Învățasem despre organizații internaționale doar la istorie. La forum am aflat despre Obiectivele de Dezvoltare Golbală care mi-a provocat interes”, declară Veaceslav.
veaceslav cretu
În același an, tânărul a aplicat pentru participarea la ediția de vară. În cadrul evenimentului, proiectul ales de Veaceslav a fost unul de alfabetizare digitală – DigiKidz. Proiectul a fost promovat în primul raport de dezvoltare pentru tineret al ONU în cadrul Forumul de Tineret al ECOSOC, ce a avut loc în februarie 2017, ca un model al unei educaţii de calitate acordat la indicii globali de dezvoltare.
 
Inițiativele sale au fost finanțate, iar Veaceslav a ajuns să fie nominat și premiat pentru responsabilitatea socială ONU. În prezent, tânărul locuiește în SUA și își face studiile la Kennesaw State University, facultatea Știința Calculatoarelor.
loading...

Comments are closed.