Alte știri

Proiectul parcărilor în capitală. Ion Ceban vine cu noi clarități cu privire la etapa de implementare a acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Claritate din partea lui Ion Ceban cu privire la parcările din capitală și etapa proiectului. Edilul afirmă că pe la sfârșitul primăverii ar putea fi finalizată prima etapă în acest sens.

„Mie îmi pare rău că am avut încredere foarte mare în membrii unei echipe, care urmau să gestioneze acest proces anul trecut. Este ușor de verificat și pe partea de planurile care sunt semnate de mine. Sunt foarte clar stipulați acolo termenii, obligațiunile, angajamente și acțiunile care trebuiau să fie realizate. Am zis că o dată ce realizez cu planurile pentru 2021, asta am avut o discuție cu Ministerul Finanțelor, în acest context am zis că în regim manual o să mă ocup de proiectul parcărilor”, spune acesta.

„La ce etapă ne aflăm? Au fost identificate locurile de parcări în municipiul Chișinău, acum există trei zone pe care le examinăm. Una dintre ele este zona „ZERO” – perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni, Ismail, Albișoara, Ierusalim până la Mateevici, unde vom verifica toate capacitățile și locurile unde pot fi amenajate.

În paralele se examinează locurile pe care le putem avea pe partea acelor unități unde astăzi se desfășoară activitatea de parcare și, ulterior, sunt verificate zonele la intrarea în Chișinău, dar și parcările multe-etajate.

După care, cel de parcări – pe stradă, supra-etajate, etc. Urmează să fie identificate și instrumentele care vor fi puse în aplicare. Ulterior, în perspectivă, parcările vor fi cu plată. Urmează să vedem cum vor fi administrate de o Întreprindere Municipală sau va fi creată un parteneriat Public Privat, dar pentru a finaliza aceste subiecte trebuie să fie actualizat studiul pe parcări 2013. Trebuie de revăzut soluțiile nemijlocit”, a conchis primarul.

De precizat că unele persoane din cadrul echipei primarului spuneau că în 2020 vor finaliza în totalitate proiectul.

loading...

Comments are closed.