Politic

Promo-LEX cere blocului ACUM să retragă unele materiale electorale, care sunt distribuite alegătorilor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociația Promo-LEX cere blocului ACUM să retragă materialele cu caracter electoral în care este utilizat un fragment din sloganul care aparține unei campanii a asociației inițiate de ei la 2 februarie 2019. Asociația precizează că în spațiul public au apărut pliante ale blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, comandate la 8 februarie 2019 și care conțin în mod evidențiat un text care este de fapt un fragment al sloganului din campania de educație electorală apolitică a asociației. Reprezentanții blocului ACUM – PAS, DA și PLDM, nu sunt de acord cu poziția Promo-LEX.

„Promo-LEX apreciază interesul manifestat de Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” față de produsele campaniei IEȘI la VOT implementată de Promo-LEX pentru a contribui la antrenarea alegătorilor în procesul electoral și promovarea unui vot informat și conștient în rândul cetățenilor. Pornind de la principiul bunei credințe, Asociația Promo-LEX califică preluarea de către Blocul electoral “ACUM Platforma DA și PAS” a unui fragment din sloganul nostru drept o eroare tehnică, cauzată de neatenție sau eroare umană. Totodată, vrem să credem că această preluare nu are nimic comun și nu urmărește în nici un caz intenția transferului de imagine de la campania de educație civică apolitică desfășurată de Promo-LEX”, se spune în comunicat.
 
Reprezentanții asociației mai spun că pentru realizarea unei informări obiective nu pot accepta transferul de imagine de la produsele elaborate în cadrul campaniei Promo-LEX cu produsele elaborate de un concurent electoral. În context, solicită concurentului electoral vizat, retragerea din circulație si neadmiterea imprimării unor materiale noi de agitație electorală cu folosirea sloganului folosit de către Asociația Promo-LEX.
Maia Sandu reunește echipa lui Vlad Filat, ACUM Binomul devine Trinom, andrei nastase, pas platforma da, tudor deliu, alegeri 2019 moldova, alegeri libere si corecte, sistemul electoral mixt, 
loading...

Comments are closed.