Economie

Promovarea educației financiare, o prioritate pentru Ministerul Finanțelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 19 ianuarie, a avut loc prima ședință a grupului de lucru responsabil de promovarea educației financiare, prezidată de secretarul general al Ministerului Finanțelor, Iuri Pașinschi.

Scopul Grupului de lucru este creșterea gradului de alfabetizare financiară a populației, cu accent pe finanțe publice, prin realizarea unor acțiuni concrete, dedicate diferitor categorii de populație. De asemenea, Grupul are ca scop elaborarea și implementarea Strategiei de educare financiară a Ministerului Finanțelor.

Agenda ședinței a cuprins 2 subiecte importante: acțiunile ce urmează a fi realizate în cadrul Global Money Week 2021 și calendarul de draftare a Strategiei de educare financiară.

În cadrul ședinței, au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal și ai Asociației Obștești FINEDU, care este specializată în educare financiară și care este partenerul Ministerului Finanțelor în ceea ce ține de realizarea obiectivului de educare financiară a societății civile, pe domeniul bugetar-fiscal.

loading...

Comments are closed.