Economic

Proprietarul restaurantelor „Taxi Blues”: „Dacă nu vi s-a oferit bonul fiscal, cereți banii înapoi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sergiu Enciu, fondatorul rețelei de restaurante „Taxi Blues” din Chișinău a venit cu un mesaj către toți colegii săi din domeniu ca să îi urmeze exemplu și să ofere bonurile fiscale, în caz contrar vor trebui să întoarcă banii înapoi clienților.

Omul de afaceri povestește că după ce a petrecut 93 de zile în Penitenciarul numărul 13 pentru fraude economice, acesta a înțeles că trebuie să respecte în totalitate legislația, chiar dacă nu era el unicul proprietar de restaurante care nu respecta legea, „uitând” uneori să ofere bonul fiscal. Sergiu Enciu spune însă că greutățile l-au făcut mai puternic, iar acum vrea ca în țară să lucreze toți onest, pentru că astfel, faci bani și nu îți este frică că într-o zi îi vor fi puse din nou cătușele pe mână.

Proprietarul „Taxi Blues” spune că a susținut cu un mare entuziasm scăderea TVA-ului până la 10%, astfel a fost posibil ca tot procesul comercial să fie oficializat. De la data de 1 octombrie, rețeaua de restaurante arată 100% din vânzările sale, fiind vorba de o transparență totală.

Totodată, bussinesmanul spune că colegii săi au uitat că amnistia fiscală s-a sfârșit la data de 30 septembrie, iar acum este nevoie ca să lucreze și ei onești căci altfel riscă să ajungă după gratii. Acesta spune că deseori frecventează, intenționat localuri din capitală pentru a vedea dacă acestea eliberează bonurile de casă după modelul restaurantelor sale. A observat însă că localurile din capitală lucrează după regulile vechi.

Sergiu Enciu se adresează către colegii săi spunând că economia aceasta îi poate costa prea scump pe viitor. Mai bine să lucreze onest, pentru a dormi mai liniștit alături de rudele lor. În cadrul aceluiași mesaj, bărbatul cere chișinăuienilor ca aceștia să insiste asupra bonului fiscal. Atunci când acesta nu va fi oferit, clienții pot cere banii înapoi.

loading...

Comments are closed.