Propunere controversată: Spitalul Clinic de Psihiatrie Costiujeni, noul sediu al Procuraturii Anticorupție?

O propunere inedită a apărut în spațiul public, sugerând Spitalul Clinic de Psihiatrie Costiujeni ca locație ideală pentru sediul nou al Procuraturii Anticorupție (PA), instituție condusă de către Veronica Dragalin, aleasă procuror-șef anticorupție în urma unui vot măsluit inclusiv în WC-ul Consiliului Superior al Magistraturii. Această idee vine în contextul discuțiilor legate de identificarea unui spațiu pentru instituție, dar și al unor decizii controversate ale Comisiei pre-vetting.

”Cred că următoarea solicitare pentru sediul nou al Procuraturii Anticorupție trebuie să fie Spitalul Clinic de Psihiatrie de la Costiujeni și nu Universitatea Creangă sau Academia de Științe. Un sediul perfect, unde pot încăpea și membrii Comisiei care au decis să audieze părinții unui judecător pentru a verifica dacă într-adevăr aceștia lucrează peste hotare. Atât situația cu identificarea unui sediu, cât și audierea părinților sunt cazuri care demonstrează foarte clar cât de mult sunt desprinși de realitate cei care azi pretind a fi fața justiției reformate”, a declarat Dinu Plîngău, președintele Platformei DA.

Autorul propunerii argumentează că locația Costiujeni ar fi perfectă, având în vedere spațiul generos care ar putea găzdui atât procurorii, cât și membrii Comisiei Pre-Vetting. Se face referire la ultima decizie a Comisiei, de a audia părinții judecătorului Ion Chirtoacă, pentru a verifica dacă aceștia lucrează peste hotare, ca o ilustrare a lipsei de realitate a celor care conduc reforma justiției.

Audierea părinților judecătorului Ion Chirtoacă pune sub semnul întrebării credibilitatea și eficiența Comisiei pre-vetting, a cărei activitate a fost marcată de controverse.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share