Propunerea de asistența militară americană pentru R. Moldova, în valoare de cca. 13 milioane de dolari, așteaptă să fie aprobată de Congresul SUA

O oficialitate de la Departamentul de Stat al Statelor Unite a spus Europei Libere că Departamentul a propus o asistență militară de aproape 13 milioane de dolari pentru Republica Moldova pentru anul financiar curent, dar suma încă nu poate fi livrată pentru că mai trebuie aprobată de Congres.

Politicianul de la Washington a mai spus că la acordarea unor asemenea ajutoare există și cerințe care trebuie respectate, dar nu a intrat în detalii. Oficialul nu a vrut să comenteze direct, cum a cerut corespondentul REL, recentele declarații ale fostului ministru moldovean al apărării, Anatol Șalaru, cum că ajutorul american pentru modernizarea armatei R. Moldova ar fi fost blocat din cauza obstrucțiilor președintelui pro-rus Igor Dodon, care s-a opus participării militarilor țării sale la exerciții internaționale.

Joi, ambasadorul Statelor Unite, James Pettit, era citat de agenția Moldpres cu declarația că în livrarea echipamentului militar american pentru armata moldoveană a intervenit o pauză, până se va ști concret la ce exerciții internaționale planifică să participe militarii moldoveni.

Total
0
Shares
Total
0
Share