Protestatarii adunați în centrul Capitalei au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”

Protestatarii adunați în centrul Capitalei au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”. „Dacă bunul Dumnezeu ne ține în putere, dacă a binecuvântat să fim în centrul Chișinăului, înseamnă că dreptatea este de partea noastră, iar viclenii sunt cei care ne îngrădesc accesul în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a protesta”. Declarațiile au fost făcute de președintele raionului Orhei, liderul protestelor antiguvernamentale din centrul capitalei, Dinu Țurcanu.

„Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un timp deosebit. Haideți să spunem cu toții rugăciunea „Tatăl Nostru”, pentru ca să demonstrăm că demnitatea, credința și cumsecădenia poporului nostru sunt la ele acasă”, a fost îndemnul lui Dinu Țurcanu.

De asemenea, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a criticat guvernarea pentru faptul că îngrădește accesul manifestanților în Piața Marii Adunări Naționale. El a menționat că în alte țări, de asemenea, au loc proteste în masă, însă guvernele nu le încalcă oamenilor drepturile constituționale.

„Republica Moldova a ajuns pe mâna dictatorilor. Republica Moldova a ajuns pe mâna hoților. Republica Moldova a ajuns, până la urmă, pe mâna proștilor. Rușine!”, a strigat Dinu Țurcanu.

El a criticat și atitudinea poliției, care execută orbește ordinele guvernanților.

„Dacă ortacii Maiei Sandu, care poartă epoleți, cred că noi n-am putut scoate cordonul, se înșală amarnic. Faptul că noi am procedat pașnic, democratic, civilizat, este încă o palmă dată acestei guvernări. Poporul Republicii Moldova este popor cu onestitate, care înțelege că violența nu este calea care trebuie aplicată astăzi în raport cu cei pe care, din greșeală, i-a ales. Poporul trebuie să se mobilizeze exemplar, așa cum au făcut-o exemplar cei care sunt astăzi aici – peste 70 de mii de oameni. Dacă bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat astăzi, înseamnă că dreptatea este de partea noastră”, a mai spus Dinu Țurcanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share