Externe

Proteste violente în Franța după ce un tânăr de 22 de ani a fost împușcat în timpul unui control

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr de 22 de ani a murit, marți seara, în orașul francez Nantes, după ce a fost împușcat de un agent de poliție, în timpul unui control de rutină. În urma acestui incient, oamenii au ieșit în stradă în semn de protest.

Incidentul a avut loc în jurul orei 20.30 (18:30 GMT) în cursul verificării unui vehicul despre care poliţia avea informaţii că fusese implicat într-o serie de infracţiuni, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit şefului poliţiei regionale, Jean-Christophe Bertrand, „şoferul, pretinzând că a ieşit din maşină, a lovit un agent de poliţie”, care a fost rănit uşor la genunchi. „Unul dintre colegii săi a deschis focul asupra tânărului şi acesta, din păcate, a decedat”, a adăugat el.

Potrivit surselor de poliţie, tânărul a fost lovit la (artera) carotidă şi a murit la sosirea la spital.

Astfel, a fost deschisă o anchetă, pentru a se „stabili circumstanţele în care poliţistul a făcut uz de arma de serviciu”, potrivit procurorului din Nantes, Pierre Sennes.

Decesul a generat violenţe urbane în mai multe cartiere ale oraşului, cu tineri înarmaţi cu cocktailuri Molotov: numeroase vehicule au fost incendiate şi un centru comercial a fost parţial cuprins de flăcări.

„Am văzut că ardea peste tot: au dat foc la pubele şi maşini. Erau pe cale să spargă totul. Totul a durat mult timp”, a spus un localnic.

„Primele mele gânduri sunt la acest tânăr mort, la familia lui, la toţi locuitorii acestui cartier, la locuitorii din cartierele noastre. Poliţia şi justiţia în independenţa sa vor trebui să clarifice în cea mai completă transparenţă ceea ce s-a întâmplat în această seară, dar urgenţa din această seară este apelul la calm în cartierele noastre”, a spus Johanna Rolland, primarul oraşului Nantes.

Situaţia părea să se fi calmat puţin înainte de 03.00 în cele trei cartiere afectate de violenţe. Nu au fost operate arestări, potrivit unei surse de poliţie. Aproape 200 de agenţie de poliţie au fost mobilizaţi.

loading...

Comments are closed.