Social

Protestul transportatorilor din Chișinău: Apelul primarului general al capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu protestul de mâine al transportatorilor din Chișinău, primarul general al capitalei a lansat un apel către cetățenii:

“Pentru a evita eventualele întârzieri, vă îndemn să planificați mâine cu rezervă timpul de ieșire din casă pentru deplasarea la serviciu, sau pentru însoțirea copiilor la școală, grădiniță.

Rog să vă deplasați în măsura posibilităților cu troleibuzele și autobuzele, liniile cărora vor fi suplinite.

De asemenea, cetățenii care locuiesc în zonele unde operează rutele de maxi-taxi și dispun de transport privat, rog după caz, să ajutați cu transportarea colegilor, prietenilor spre centrul orașului sau spre cele mai apropiate stații.

Noi vom întreprinde o serie de acțiuni, pentru asigurarea cu transport public a zonelor și cartierelor unde vor fi sistate microbuzele. Astfel, unități suplimentare de troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi iar frecvența circulației curselor de autobuz și teoleibuz va fi mărită.

Cerem scuze pentru incomoditățile create și vă mulțumim pentru cooperare!

Argumentele noastre rămân aceleași, solicităm trecerea acestui tip de transport în cadrul legal, contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor cotractuale, graficul, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic. Atâta timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, primăria nu poate accepta majorări de prețuri.

Plus, conform bugetului municipal pentru anul 2020, care a fost aprobat în decembrie 2019, nu au fost prevăzute surse financiare pentru subvenționarea transportatorilor privați”, a scris primarul pe pagina sa de pe Facebook.

Amintim că luni, 24 februarie 2020, transportul public de tip maxi-taxi din Chișinău nu va circula până la ora 10:00.

loading...

Comments are closed.