Actualitate

Provocările din domeniul culturii discutate în cadrul unei ședințe cu șefii secțiilor direcțiilor cultură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aprobarea noului „Regulament al casei de cultură”, reluarea activității instituțiilor muzeale și a bibliotecilor, eliberarea certificatelor de atestare pentru formațiile artistice cu titlul „Model”, organizarea online a atestării personalului de specialitate din biblioteci, sesiunea 2020,  inventarierea monumentelor istorice și a monumentelor de for public, acestea și alte subiecte au fost discutate astăzi, 28 mai, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții secțiilor și direcțiilor cultură.

Ministrul Igor Șarov a menționat că domeniul culturii, de rând cu domeniul educației nu a fost pregătit să facă față provocărilor determinate de pandemia virusului COVID-19. „Reluarea activității instituțiilor de cultură   se va realiza treptat în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară, în strictă conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ale Organizației Mondiale ale Sănătății. De aceea, vă îndemn în continuare să promovăm online activitățile desfășurate de instituțiile de cultură. Contăm pe sprijinul și adaptabilitatea dumneavoastră la noile realități.”, a subliniat oficialul.

În context, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a vorbit despre obligativitatea respectării regulilor emise de Comisia națională extraordinară de sănătate publică pentru reluarea activității instituțiilor muzeale și a bibliotecilor.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre procedura de atestare online a personalului de specialitate din biblioteci, care se va desfășura în perioada 02.06.2020-15.06.2020, salarizarea personalului din domeniul culturii și activitatea instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar.

loading...

Comments are closed.