Alte știri

PS, PAS și Renato Usatîi se vor uni în următorul Parlament, spune Ștefan Gligor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă totuși nu renunță în favoarea PAS și ajunge partid parlamentar, Partidul Schimbării, alături de PAS, ar fi gata în viitorul Parlament să coalizeze cu Partidul Nostru al lui Renato Usatîi, a declarat Șefan Gligor, liderul PS, la emisiunea Puterea a 4-a de la N4.

”Da, dacă acești oameni susțin acest parcursul, dacă acești oameni nu-și doresc conservarea acestei stări de degradare, și tolerarea faptului că în Republica Moldova este o mare operațiune de contrabandă, dacă Renato Usatîi poate într-adevăr vrea să facă ceea ce declară, și nu declară asta doar că să obțină niște rating, da – trebuie de încercat”, a declarat Gligor.

Renato Usatîi, primar de Bălți, este un politician dubios, implicat în diferite episoade cu Vlad Plahotniuc și interlopul Caramalac (vezi aici).

Anterior, Maia Sandu spunea că Renato Usatîi este un personaj care are în spate mai multe fapte criminale și că PAS nu s-ar alia niciodată cu formațiunea acestuia.

„Niciodată nu am avut încredere în Renato Usatîi, nu am avut şi nu am. El face parte din aceeași categorie de oameni ca şi Plahotniuc, au făcut împreună afaceri şi sunt oameni din aceeași categorie”, a subliniat Maia Sandu în timpul unei emisiuni la TVR Moldova (vezi aici).

Ieri, un deputat român anunța că va cere Consiliului UE explicații despre vizita oficialilor europeni la Bălți, menționând că orice asociere cu Renato Usatîi nu poate fi acceptată.

”Voi cere în mod oficial o poziție direct de la Bruxelles cu privire la această intervenție deoarece asocierea cu personaje dubioase afiliate Federației Ruse sau structurilor infracționale din al doilea stat românesc nu face decât să compromită vectorul european al Republicii Moldova. Nu am dori să credem că Federația Rusă are agenți la buna dispoziție tocmai în centrul Europei”, a declarat Ciubuc, deputat în Parlamentul României.

loading...

Comments are closed.