PSDE împlinește astăzi 27 ani de activitate politică

Partidul Social Democrat European (PSDE) împlinește astăzi 27 ani de activitate politică. Este un partid cu istorie, tradiții și o echipă de oameni profesioniști și cu experiență, care de-a lungul timpului au înregistrat rezultate concrete atât la nivel central, cât și local.

PSDE este un promotor fidel al parcursului european al țării și depune toate eforturile pentru a preveni deturnarea acestuia. Este un partid european de orientare social-democrată, centrat exclusiv pe grijile și nevoile cetățenilor.

„Apreciem contribuția fiecărui membru de partid la dezvoltarea și consolidarea formațiunii politice. Dumneavoastră, stimați colegi, sunteți principala bogăție a PSDE. Aveți experiența și capacitățile necesare pentru a asigura dezvoltarea localităților și a crește bunăstarea cetățenilor. Împreună vom face față tuturor provocărilor! Împreună vom reuși!”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula, într-un mesaj adresat membrilor formațiunii.

La ultimele alegeri locale generale din 2023, PSDE a obținut 103 mandate de primar, 88 de consilieri raionali și 1018 de consilieri locali, fiind a treia forță politică din țară.

PSDE face parte din marea familie social-democrată europeană și internațională și are un parteneriat strategic cu Partidul Social Democrat din România.

Formațiunea politică a fost creată pe 8 februarie 1997 sub denumirea de „Mișcarea pentru o Moldovă Democratică și Prosperă”, iar pe 15 aprilie 2000, devine Partidul Democrat din Moldova. La 10 februarie 2008, are loc fuzionarea cu Partidul Social Liberal. Pe 20 noiembrie 2022, la Congresul X extraordinar, formațiunea își schimbă denumirea în Partidul Social Democrat European.

Total
0
Shares
Total
0
Share