Politic

PSDE va colaborarea cu PSD România, în scopul creșterii capacităților partidului pentru a reveni la guvernare și a servi oamenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, împreună cu echipa de conducere a PSDE a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul Partidului Social Democrat din România, Marius-Constantin Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale în Guvernul României. La întâlnire a participat Președintele Organizației PSD România în Republica Moldova, Iurie Ciocan.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre posibilitatea preluării celor mai bune practici aplicate la nivelul Uniunii Europene în domeniul muncii și protecției sociale în Republica Moldova.

„În așa mod, PSDE își dorește să asigure transferul de practici europene și experiență aplicată de către colegii social-democrați din România în Republica Moldova, pentru a ridica nivelul pregătirii profesionale a echipei Partidului Social Democrat European, care revenind la guvernare, va elabora și aplica responsabil și profesionist politici publice în interesul fiecărui cetățean”, a declarat Președintele PSDE, Ion Sula.

Liderul social-democrat european a menționat că echitatea și solidaritatea socială sunt principiile de bază ale activității partidelor social-democrate în cadrul UE, din care PSDE face parte.

Totodată, Președintele Ion Sula a dezmințit zvonul că în Republica Moldova doar un partid de dreapta are susținere din partea UE. Potrivit lui, stânga europeană este puternică în UE și Partidul Social Democrat European are tot sprijinul familiei social-democrate europene.

La rândul său, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius-Constantin Budăi a menționat că PSD România este dispus să ofere necondiționat sprijin colegial și frățesc Partidului Social Democrat European, inclusiv în procesul de reconstrucție a partidului.

„Atunci când ești în opoziție, reconstrucția este foarte importantă și mă bucur să constat că PSDE vorbește despre o reconstrucție europeană, după principiile și normele europene. Este un lucru extrem de important și este o speranță pe care o dați cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Ministrul Marius-Constantin Budăi.

Partidul Social Democrat European are cei mai buni profesioniști în diverse domenii și va dezvolta în continuare colaborarea cu PSD România, inclusiv prin invitarea reprezentanților PSD din Guvernul României, în baza Acordului politic de parteneriat încheiat între Partidul Social Democrat European și PSD din România.

loading...

Comments are closed.