Politică

PSRM a RESPINS extrem de rapid noile propuneri venite din partea fracțiunilor PAS și Platforma DA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor a respins noile propuneri venite din partea fracțiunilor PAS și Platforma DA din cadrul Parlamentului Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunțat cu câteva clipe în urmă deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea. Astfel, alianța dintre partidele conduse de Zinaida Grecianîi, Maia Sandu și Andrei Năstase, devine practic nerealizabilă. La fel și învestirea unui noul Guvern format de către cele 3 formațiuni politice.

„Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, sîntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliție, să votăm guvernul și programul de guvernare”, a scris deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea, pe Facebook.

În acest context, socialiștii reiterează faptul că atît executivul politic al PSRM, cît și fracțiunea parlamentară va acționa în strictă conformitate cu decizia luată.

„Atît timp cît reprezentanții conducerii blocului ACUM nu sînt disponibili să discute condițiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție nu vedem sensul crearii grupelor de lucru si continuarea discutiilor sterile care au mai avut loc in trecut”, a mai spus Batrincea.

vlad batrincea psrm, politica natalia morari tv8

Totodată, PSRM declară că regretă faptul că reprezentanții partidelor din Blocul ACUM, continuă să dea dovadă de egoism politic (insistă pe această formulă inexistentă în lume, cînd o formațiune politică obținînd a treia poziție după numărul de mandate în parlament solicită să fie votat speakerul și prim-ministrul îmrepună cu întreg guvernul din partea acestei farcțiuni, la fel ca și agendei pe care o propun doar blocul ACUM, fără a ține cont de propunerile PSRM și votanților săi), dar și de iresponsabilitate, încercînd să evite crearea unei coaliții funcționale de guvernare cu Partidul Socialiștilor, ceea ce ar permite demolarea actualei guvernări și ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate.

„Menționăm că mai sînt aproximativ 2 luni de zile pînă la începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului, astfel, le recomandăm și cerem deputaților din partea blocului ACUM să dea dovadă de responsabilitate față de țară și cetățenii Republicii Moldova și să începem procedura de crearea a majorității parlamentare, coaliției stabile de guvernare, unui guvern deplin funcțional și progam guvernamental agreat și aprobat de ambele părți”, a punctat deputatul PSRM.

Amintim că astăzi, partidele PAS și DA s-au întrunit într-o ședință comună, la care au discutat propunerile făcute de socialiști săptămâna trecută. Andrei Năstase și Maia Sandu doresc să vină singuri ca guvernare dar cu susținerea PSRM, pe de altă parte Igor Dodon a spus că PSRM insistă pe câteva ministere în guvern, iar Zinaida Grecianîi să fie votată de către blocul ACUM – Președinta Parlamentului Republicii Moldova.

Rezultate alegeri parlamentare 24 februarie

loading...

Comments are closed.