Alte știri

PSRM condamnă ferm valul de scumpiri ale carburanților și anunță inițierea procedurii de destituire a conducerii ANRE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă ferm valul de scumpiri ale carburanților, anunță Vlad Batrîncea, deputat socialist.

Potrivit deputatului, este a cincea scumpire în ultimele două luni, perioadă în care prețurile la benzină și motorină au crescut cu circa 4 lei.

”Noi credem că e vorba de o acțiune de cartel a petroliștilor, care lovește dur în toți cetățenii țării, în mod special, în agricultori, care în curând vor trebui să iasă în câmp pentru lucrări agricole.

Majorările fără precedent ale prețurilor la carburanți se fac pe fundalul crizei pandemice, politice și constituționale în care ne-a adus președintele țării Maia Sandu. În societate domină și opinia că petroliștii nu au nicio frică de președintele țării și își permit să scumpească carburanții de două ori pe săptămână, cu acordul tacit al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Atragem atenție că actuala componență a ANRE este desemnată de către regimul Plahotniuc, iar membrii acestei instituții, în mare parte, sunt foști colegi de partid ai Maiei Sandu în perioada când toți au fost în PLDM.

Anunț că săptămâna viitoare fracțiunea parlamentară a PSRM va începe procedura de demitere a membrilor ANRE, responsabili de situația gravă stabilită ca urmare a scumpirilor repetate a produselor petroliere”, a transmis Batrîncea.

Amintim că petroliștii au afișat azi, 24 februarie, prețuri mai mari cu până la 65 de bani.

Scumpirea vine la o săptămână după cea mai recentă majorare de preț la benzină, motorină și gazul lichefiat.
Astfel, benzina cu cifra octanică 95 costă astăzi în medie 18,30 lei, în comparație cu 17,70 lei. Un litru de motorină costă 15,60 lei, comparativ cu 14,90-15,00 lei.

Prețul mediu al gazului lichefiat constituie aproape 11 lei, în comparație cu 10,35 lei, transmite IPN.

Amintim că scumpirile la carburanți au început în decembrie 2020, după ce Maia Sandu a fost aleasă în funcția de șef al statului.

loading...

Comments are closed.