PSRM insistă pe încetarea atacurilor la adresa colegilor săi

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)

Regimul Maiei Sandu continuă să folosească amenințările de a se adresa în organele de forță din țară ca o „bâtă politică” pentru a-i suprima pe toți cei care gândesc altfel și, în primul rând, pe cea mai mare forță parlamentară de opoziție, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, susține PSRM.

”Pe fondul agravării crizei în economie, energetică, sfera socială, creșterii prețurilor și a tarifelor, deputații PAS amenință din ce în ce mai mult politicienii din opoziție sub pretexte inventate.

Partidul Socialiștilor își exprimă profunda indignare și îngrijorare față de presiunea exercitată de guvernare asupra membrilor Comisiei Electorale Centrale, aleși din opoziție. Această abordare inacceptabilă creează restricții serioase pentru funcționarea independentă a instituțiilor procesului democratic și subminează încrederea societății în sistemul electoral. Partidul Socialiștilor insistă asupra faptului că Comisia Electorală Centrală trebuie să funcționeze în condiții de independență totală, fără a fi influențată politic, asigurând corectitudinea și transparența în desfășurarea alegerilor. Solicităm guvernării să stopeze imediat orice acțiuni de restricționare a activității membrilor CEC și să le asigure libertatea și securitatea în activitatea lor de protejare a principiilor democratice.

De asemenea, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la incidentele în care deputații partidului de la guvernare atacă și amenință deputații opoziției chiar în sala Parlamentului, așa cum a fost cazul colegului nostru Bogdan Țîrdea. Aceste acțiuni încalcă principiile democrației și a ordinii, amenințând integritatea procesului parlamentar și creând o atmosferă ostilă pentru libera exprimare.

Partidul Socialiștilor cere încetarea persecutării opoziției și îndeamnă guvernarea să se preocupe de îndeplinirea promisiunilor sale electorale -îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, combaterea criminalității și corupției, restabilirea autorității Republicii Moldova în ochii partenerilor săi externi atât în Occident, cât și în Est”, este comunicatul de presă al formațiunii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share