Alte știri

PSRM își adjudecă meritul pentru majorarea pensiilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Socialiștii își adjudecă meritul pentru majorarea pensiilor, motivând că anume Partidul Socialiștilor, când se afla la guvernare, a reușit să promoveze o politică bugetar-fiscală eficientă, iar acum în bugetul de stat există surse financiare pentru aceste majorări, transmite IPN.

Alla Darovannaia, deputată din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a declarat, într-o conferință de presă, că majorarea pensiilo r va fi efectuată din contul celor 4,5 miliarde de lei – încasări bugetare. Potrivit ei, aceste încasări se datorează unei politici bugetar-fiscale și unui buget eficient, care a fost elaborat și aprobat de către majoritatea de atunci, și anume de către Partidul Socialiștilor.

Socialista s-a referit și la indexarea pensiilor, spunând că, tot datorită PSRM, pensiile sunt indexate de două ori pe an.

Guvernul a aprobat astăzi, 8 septembrie, proiectul care prevede creșterea pensiei minime. Persoanele cu stagiu de muncă complet, începând cu 1 octombrie, vor ridica o pensie în mărime de cel puțin două mii de lei. Este vorba despre 183 de mii de pensionari, iar majorarea reprezintă în medie 360 de lei. Pentru pensionarii care nu au stagiu complet de cotizare pensia minimă va fi proporțională stagiului de cotizare realizat. În medie, majorarea va fi de 400 de lei.

loading...

Comments are closed.