PSRM nu se retrage din cursa pentru șefia Primăriei Bălți

Astăzi, în cadrul unui briefing, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea, și candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți, Maxim Moroșan, au prezentat poziția Partidului Socialiștilor cu privire la situația electorală din Bălți.

Igor Dodon a menționat că PSRM condamnă acțiunile autorităților de a exclude din cursa electorală candidații care au ajuns în turul doi. „Dacă există întrebări față de campania electorală a unui candidat, atunci toate acțiunile trebuiau efectuate înainte de alegeri, nu după.

În al doilea rând, PAS poate exclude și candidatul PSRM. Maxim Moroșan și echipa socialiștilor au avut o campanie foarte bună în primul tur la Bălți, iar acum a trecut în turul doi. Înțelegem că PAS își dorește foarte mult să mențină controlul în municipiu prin candidații săi sau prin persoanele pe care le controlează – așa cum a fost până acum”, a spus Igor Dodon.

Secretarul executiv a subliniat că în ciuda acestui fapt, socialiștii vor lupta pentru Bălți, nu își vor retrage candidatul la funcția de primar, vor merge ferm spre victorie și vor returna orașul locuitorilor săi, dar nu marionetelor PAS. Igor a îndemnat cetățenii să-l susțină pe Maxim Moroșan în turul doi al alegerilor.

Candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți, Maxim Moroșan, a remarcat că în turul doi de scrutin va lupta nu împotriva adversarului său electoral, Alexandru Petcov, ci împotriva păpușarilor și a lui Renato Usatîi.

„Bălțenii nu știu cine este Petkov, știu doar că a fost comunist și a venit la Bălți acum trei săptămâni. Dar Renato Gheorghievici, cel care deja a adus în Bălți o persoană care a înmulțit corupția și nepotismul în municipiu, astăzi aduce o nouă marionetă. Iată de ce voi lupta împotriva lui Usatîi. Bălțenii vor decide”.

Vlad Batrîncea a menționat că locuitorii orașului Bălți au nevoie de un lider real, de o echipă capabilă să stopeze degradarea municipiului, să restituie bălțenilor potențialul intelectual și industrial, managementul competent.

„Astăzi, bălțenii continuă să fie în zona unor jocuri ascunse. Orice lider capabil să consolideze Bălțiul, este supus amenințărilor, presiunilor și altor scenarii. Înțelegem că și astăzi păpușarii de la Chișinău doresc să controleze orașul Bălți. Acum doi ani, PSRM și-a retras candidatul, dar acum echipa noastră merge până la capăt. Sarcina noastră este să restabilim încrederea oamenilor, să întoarcem orașului statutul capitalei de Nord a țării”, a spus Vlad Batrîncea.

Total
0
Shares
Total
0
Share