Politic

PSRM se declară împotriva interzicerii simbolurilor sovietice în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este categoric împotriva interzicerii oricăror simboluri asociate trecutului sovietic al țării noastre, transmite Telegraph.md

PSRM afirmă că În 2010, când autoritățile de atunci vorbeau despre interzicerea simbolurilor secera și ciocanul, precum și alte simboluri sovietice, socialiștii s-au opus cu fermitate acestei inițiative „absurde, antipopulare și antidemocratice”.

Partidul Socialiștilor consideră perioada sovietică drept una dintre cele mai importante din istoria țării noastre. Anume atunci popoarele noastre au învins fascismul.

„Noi am onorat mereu și continuăm să onorăm Steagul Victoriei, arborat deasupra Reichstagului în mai 1945, care reprezenta secera și ciocanul.

Republica Moldova este succesorul legal al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. În perioada sovietică s-a creat baza industrială, științifică și socială a țării noastre: au fost construite cele mai mari întreprinderi, zone urbane, centrale electrice, spitale, școli, universități, a fost fondată Academia de Științe, au fost deschise teatre naționale, muzee, filarmonica, s-au creat grupuri muzicale care au devenit comoara noastră națională.

Anume în perioada sovietică s-au făcut cele mai mari investiții în industrie, sectorul agricol, sistemul de sănătate și educația Republicii. Suntem convinși că o mare parte din experiența sovietică este relevantă și astăzi.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară că nu are legătură cu textul proiectului de lege Nr. 233, înregistrat la 11 iunie 2020, sub forma care a devenit publică. Deputații care au inițiat acest proiect de lege îl retrag pentru revizuire. Din motivul apariției acestui proiect de lege pe un site, în această formă, va face ca acesta să fie supus unor proceduri speciale.” se menționează într-un comunicat al partidului.

Citește și: OPINIE // Președintele Dodon transmite un important mesaj politic, având în vedere și posibila lui realegere în funcție în toamna acestui an

loading...

Comments are closed.