PSRM și Albu condamnă expulzarea șefului Sputnik Moldova: ”Prin interzicerea adevărului în presă, realitatea din Moldova nu se va schimba”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă în mod categoric deportarea ilegală a directorului agenției Sputnik Moldova, Vitalie Denisov. Mesajul a fost susținut și de către Adrian Albu, candidatul desemnat al socialiștilor pentru șefia capitalei, el subliniind că ”prin interzicerea adevărului în presă, realitatea din Moldova nu se va schimba”.

”Regimul criminal al Sandu a călcat în picioare toate concepțiile despre democrație, drepturile omului și libertatea presei. Încercând să se supună tuturor dorințelor stăpânilor occidentali, regimul actual denigrează și umilește Moldova pe scena internațională, așa cum nicio altă guvernare precedentă din istoria țării noastre nu a făcut-o.

Vitalie Denisov avea toate aprobările necesare pentru a lucra în Moldova. A deporta o persoană fără a-i oferi explicații și fără a-i permite să-și adune lucrurile este un act specific unui regim criminal, sadic și inuman.

Partidul Socialiștilor manifestă solidaritate față de jurnaliștii de la agenția Sputnik Moldova, precum și față de toți profesioniștii din domeniul media, apărătorii drepturilor omului și oamenii obișnuiți care au suferit din cauza acțiunilor regimului criminal Sandu.

Partidul Socialiștilor va continua să lupte pentru valorile unei democrații autentice, drepturile omului, libertatea cuvântului și a presei”, a transmis PSRM.

”Prin interzicerea adevărului în presă, realitatea din Moldova nu se va schimba. Pot fi expulzați toți jurnaliștii străini, poți închide toate instituțiile media, care mai păstrează și o voce critică, poți cenzura tot spațiul virtual, dar de la aceste acțiuni de cenzură, salariile și pensiile nu vor crește, sărăcia nu se va reduce, distrugerea economiei și a țării nu se va opri.
Suntem, însă, în stare să oprim această nebunie în conducerea statului pentru a readuce procesele democratice și statul de drept în Moldova. În felul acesta, să clădim o economie prosperă și o viață decentă pentru cetățeni, fără a lega oamenii la ochi și la gură”, este declarația lui Adrian Albu.

Total
0
Shares
Total
0
Share