Punctele de trecere vamale și Aeroportul mai aglomerate ca oricând! Numărul polițiștilor de frontieră a fost suplimentat

politia de frontiera, serviciul vamal, aeroportul international chisinau

Sărbătorile de iarnă îi aduc pe moldoveni acasă, iar în vămi din nou e aglomeraţie. Cel mai mare flux în această perioadă se înregistrează la punctul Leuşeni-Albiţa. Doar în ajun de Crăciun, timp de 24 de ore, vama a fost traversată de 15.000 de călători.

Pentru a face faţă aglomeraţiei numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat cu 500 şi a ajuns la 2.500 de angajaţi, iar accesul este permis pe toate benzile, transmite Publika.md

Oamenii spun că și-ar dori o așa atitudine și o așa operativitate de la angajații serviciului Vamal în toată perioada anului și nu doar de sărbători. Călătorii care au venit pe teritoriul Republicii Moldova au avut parte de surprize plăcute, aceștia au primit în dar fructe și obiecte de decor pentru mașini.

Am recomanda cetăţenilor care doresc să treacă frontiera în perioada sărbătorilor de iarnă, înainte să pornim în călătorie să verifice actele, valabilitatea, statutul documentului de călătorie pentru ca prezentându-se în punctul de trecere, să nu facă cale întoarsă”, a spus Sergiu Copăceanu, şeful Poliţiei de Frontieră a Vămii Leuşeni.

De sărbători circa o mie două sute, o mie trei sute de autoturisme pe sensul intrare, tot aşa şi numărul de călători e dublu, circa 15 mii de călători”, a spus Octavian Rusu, şeful Serviciului Vamal de la Leuşeni.

La fel de aglomerat este și Aeroportul Internațional din Chișinău. Ca de obicei, moldovenii reveniţi din străinătate sunt întâmpinaţi cu zâmbete, lacrimi de bucurie şi îmbrăţişări.

În această perioadă, companiile aeriene operează mai multe curse spre aşa destinaţii cum ar fi Roma, Veneţia, Berlin şi Moscova.

Total
0
Shares
Total
0
Share