Alte știri

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie și în Spania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Purtarea măștilor pe stradă sau în locurile publice a devenit obligatorie în Spania. O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile din Madrid și se referă la oamenii cu vârsta de la șase ani,  scrie Agerpres. 

„Folosirea măştii va fi obligatorie pe stradă, în spaţiile în aer liber şi în orice loc închis de utilitate publică (…) atunci când nu este posibil să se menţină o distanţă de securitate de cel puţin doi metri”, se arată în text.

Dispoziţia vizează persoanele „cu vârsta de cel puţin şase ani”, adaugă decretul. Persoanele care au dificultăţi respiratorii sau cele care pot justifica alte situaţii „de necesitate sau de forţă majoră” vor reprezenta o excepție de la regulă.

Precizăm că de la patru mai, persoanele care folosesc transportul public sunt deja obligate să poarte mască.

Spania, una din cele mai afectate ţări din lume, cu aproape 28.000 de morţi, a început o relaxare progresivă şi extrem de prudentă, de la care rămân încă excluse regiunea Madrid, Barcelona şi o mare parte din regiunea Castilia şi León.

Transmiterea noului coronavirus a încetinit simţitor, conform autorităţilor, care au impus la mijlocul lunii martie unele dintre cele mai stricte măsuri de izolare din lume. Marţi, numărul morţilor a rămas sub pragul de 100 pentru a treia zi consecutiv.

Citește și: IMPORTANT pentru vitezomani // Volvo a limitat viteza maximă a tuturor modelelor sale la 180 km/oră

loading...

Comments are closed.