Alte știri

Purtarea măștilor în market, farmacii și alte spații închise va fi obligatorie în Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

De mâine, purtarea măștilor în market, farmacii și alte spații închise va fi obligatorie în Chișinău. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. Nerespectarea acestor măsuri va servi drept temei pentru aplicarea amenzilor.

Ion Ceban spune că astfel de măsuri urmează a fi impuse pe motiv că restricțiile au fost relaxate, iar Chișinăul a devenit aglomerat.

„Începând cu ziua de mâine în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, dar și altele), purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Administratorii localurilor enumerate nu vor permite cetățenilor accesul, fără măști sau alte accesorii de protecție a căilor respiratorii.

„Nerespectarea prevederilor sau măsurilor stabilite, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Edilul spune că prevederile se regăsesc în decizia aprobată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău.

Citește și: ULTIMA ORĂ // 113 cazuri noi de COVID-19, înregistrate astăzi în Moldova

loading...

Comments are closed.