Externe

În România, purtatul măștilor de protecție va fi obligatoriu în spațiile publice închise și în transportul public în comun

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar și după 15 mai 2020, când vor fi ridicate unele restricții de circulație pe teritoriul statului vecin, purtatul măștilor de protecție va fi obligatoriu în spațiile publice închise și în transportul public în comun, pe teritoriul României, transmite Telegraph.md

Anunțul a fost făcut de către Președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Șeful statului român a comunicat că astăzi a avut loc o ședință de lucru cu privire la relaxarea măsurilor de protecție a populației, iar în scurt timp va fi prezentat un plan destul de detaliat. Totuși, unele măsuri trebuie să fie anunțate din timp, pentru pregătirea populației.

”Am decis, astăzi, ca după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când va folosi transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii, poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu va mai exista riscul infectării”, a declarat Iohannis.

Totodată, Președintele României a anunțat că din 15 mai vor fi anulate unele restricții, dar vor fi interzise manifestările publice de orice fel, pentru a limita pericolul infectării cu COVID-19.

loading...

Comments are closed.