Externe

Putin a promis să acorde Belarusului un împrumut de 1,5 miliarde de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat la o întâlnire cu Alexander Lukașenko că Rusia va acorda Belarusului un împrumut de 1,5 miliarde de dolari, transmite meduza.io

„Am convenit că Rusia va acorda Belarusului un împrumut de stat de 1,5 miliarde de dolari în acest moment dificil – și vom îndeplini acest lucru. Acum, din câte știm, miniștrii noștri de finanțe lucrează la acest lucru la nivel profesional “, a spus Putin în cadrul întrevederii de la reședința Bocharov Ruchei din Soci.

În context, meduza.io notează că Rusia este principala sursă de împrumuturi externe pentru guvernul din Belarus. La sfârșitul primului trimestru al anului 2020, împrumuturile rusești reprezentau 48% din datoria publică externă a țării – 7,92 miliarde de dolari. Din 2008, guvernul rus și VEB.RF au acordat Belarusului cel puțin opt împrumuturi.

La sfârșitul lunii august, Alexander Lukașenko a a ajuns la un acord cu Vladimir Putin să refinanțeze un împrumut de un miliard de dolari acordat anterior Minskului. În septembrie, s-a aflat că autoritățile din Belarus au trimis o cerere guvernului rus pentru a refinanța datoria de stat către Rusia în 2021 în valoare de 600 de milioane de dolari.

Tânărul de 27 de ani care s-a infectat cu coronavirus în martie și după 6 luni este încă bolnav

loading...

Comments are closed.