Alte știri

Putin, la o zi după summit: Joe Biden este “un profesionist” şi “acţionează foarte abil”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele american Joe Biden este un profesionist şi cu el trebuie lucrat foarte atent, pentru a nu rata ceva, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Declarațiile lui Putin au fost făcute în timpul unei întâlniri cu absolvenţi ai Şcolii superioare pentru administraţie publică, la o zi după summitul pe care l-a avut cu liderul american la Geneva, informează TASS.

“Biden este un profesionist şi cu el trebuie lucrat atent, pentru a nu rata ceva. El personal nu va rata nimic, vă asigur”, a spus Putin.

De asemenea, potrivit preşedintelui rus, Biden ştie ce vrea să obţină şi acţionează foarte abil în comunicarea liberă.

Totodată, Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că “pe Joe Biden îl vor lăsa să lucreze liniştit”.

“Sper foarte tare că nu se va întâmpla ca în anii trecuţi şi pe el (preşedintele SUA, Joe Biden) îl vor lăsa să lucreze liniştit”, a spus liderul rus.

Referitor la atmosfera de la summitul de la Geneva, Putin a apreciat că aceasta a fost una “binevoitoare”, care “a permis să fie înţelese poziţiile” părţilor.

“Cred că am reuşit să ne înţelegem, să înţelegem poziţiile noastre asupra problemelor-cheie. Ele (poziţiile) diferă în multe privinţe”, a spus Vladimir Putin.

El a adăugat că, în acelaşi timp, au fost determinate acele puncte în care pe viitor este posibilă o apropiere a poziţiilor.

În timpul întâlnirii cu absolvenţii, Putin şi-a exprimat convingerea că este mai bine ca ţările să-şi unească eforturile în lupta cu criminalitatea informatică “decât se certe şi să caute vinovaţi”.

De asemenea, preşedintele rus a susţinut că o cursă a înarmării are loc, însă nu din iniţiativa Rusiei. “Practic, nu din iniţiativa noastră ea (cursa înarmării) are loc, pe ascuns sau în mod deschis”, a declarat el.

Discuţiile între preşedintele american Joe Biden şi omologul rus Vladimir Putin, desfăşurate miercuri la vila La Grange, o clădire de secol XVIII de pe malul lacului din Geneva, au durat trei ore, mai puţin decât au spus consilierii lui Biden că se aşteptau să dureze, dar preşedintele SUA a declarat la scurt timp după summit că discuţiile au fost intense şi amănunţite.

În ceea ce priveşte rezultatul summitului, preşedintele SUA s-a arătat realist, dar şi optimist în acelaşi timp, şi a afirmat că următoarele luni vor servi drept test pentru a vedea dacă conversaţia de miercuri va contribui la apropierea celor două ţări.

loading...

Comments are closed.