Alte știri

Putin, “pregătit” să colaboreze cu Biden. Liderul rus l-a felicitat pentru câștigarea alegerilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat marţi pe Joe Biden pentru victoria în alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi s-a declarat “pregătit pentru o colaborare” cu acesta, a informat Kremlinul într-un comunicat.

Comunicatul vine după votul prin care Colegiul Electoral american l-a confirmat pe Biden ca viitor preşedinte, relatează Agerpres.

Kremlinul afirmase că va aştepta rezultatele oficiale ale alegerilor înainte de a comenta pe marginea acestora, chiar dacă alte state l-au felicitat pe Biden pentru victorie în zilele care au urmat scrutinului de la 3 noiembrie.

Comunicatul oficial de la Kremlin

“V. Putin i-a urat preşedintelui-ales succes şi şi-a exprimat încrederea că Rusia şi Statele Unite, care au o responsabilitate specială pentru securitatea şi stabilitatea globale, ar putea, în pofida diferenţelor lor, ajută cu adevărat la rezolvarea multor probleme şi provocări cu care se confruntă lumea”, afirmă Kremlinul în comunicatul publicat marţi.

″În ce mă priveşte, sunt pregătit pentru o colaborare şi contacte cu dumneavoastră”, a scris Putin în telegrama de felicitare.

Putin este printre liderii care au așteptat cel mai mult pentru a îl felicita pe Biden pentru victoria sa în alegeri.

Joe Biden a promis că se va arăta ferm faţă de Rusia, acuzată în special de ingerinţă în sistemul electoral american pentru a favoriza în 2016 alegerea lui Donald Trump.

Rezultatele certificate confirmă avansul confortabil al lui Joe Biden, anunţat pe 7 noiembrie de mass-media. Candidatul democrat a obţinut votul a 306 mari electori faţă de 232, cât a obţinut Donald Trump.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.