R. Moldova ar putea cumpăra medicamente mai ieftine cu ajutorul României, anunță premierul Maia Sandu

Călătoriile peste hotare în timpul unui tratament medical, Cum trecem frontiera Moldovei cu medicamentele prescrise, serviciul vamal, 

Republica Moldova ar putea achiziționa medicamente împreună cu România. O astfel de propunere va fi înaintată Bucureștiului săptămâna viitoare, a anunțat Maia Sandu.

Prim-ministrul a declarat aseară în cadrul emisiunii „Puterea a patra” că achiziționarea medicamentelor împreună cu România ar permite reducerea prețurilor.
 
„Pe medicamente am numit un nou șef al agenției. Dânsa lucrează, are și experți internaționali care deja au venit și cu unele propuneri. De exemplu o propunere va fi expusă săptămâna viitoare la București – să se facă achiziții în comun. Acest lucru ar putea permite reducerea prețului de achiziție a medicamentelor pentru că atunci când achiziționezi medicamente pentru o piață mai mare, prețul este mai mic atunci când achiziționezi pentru o piață mai mică prețurile sunt mai mari”, a precizat Maia Sandu.
 
Potrivit raportului AMED pentru anul trecut, în 2018 au fost eliberate 4262 de autorizații de import, transmite Deschide.md. 
unire, Primăria Bucureşti va oferi 500 de foi de odihnă la mare pentru elevii şi profesorii din Republica Moldova, centenar 2018
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share