Radu Burduja, directorul IEACR, a participat la Odessa Black Sea Security Forum

Radu Burduja, directorul Institutului Euro-Atlantic pentru Consolidarea Rezilienței (IEACR), a participat la Odessa Black Sea Security Forum, în calitate de vorbitor la panelul de discuții cu subiectul: „Modul de a preveni influența Federației Ruse asupra alegerilor din Republica Moldova”.

Radu Burduja a menționat că unul din factorii cei mai importanți la moment este rezistența Ucrainei pe câmpul de luptă, întrucât țara vecină în prezent asigură și securitatea noastră. Totodată, el a accentuat că Republica Moldova trebuie să continue consolidarea instituțiilor statului și să ducă la bun sfârșit reformele începute.

De asemenea, Burduja a reiterat ca cea mai bună soluție pe termen lung este consolidarea rezilienței Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul creșterii bunăstării economice a populației.

„Evident toate acestea nu pot fi posibile fără asistenţa partenerilor strategici, care să ne ajute în contracararea amenințărilor hibride, în special a celor care țintesc divizarea societății, inclusiv prin tentativa de a corupe alegătorii și a dezinforma societatea”, a mai spus directorul IEACR.

Total
0
Shares
Total
0
Share