Politic

Radu Marian, deputat: Sunt suspiciuni că deconectările temporare la apă de ieri în unele cartiere din Chișinău au fost făcute intenționat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest momente, ANRE efectuează un control neanunțat la Apă-Canal-Chișinău pentru a stabili circumstanțele deconectărilor de ieri. Dacă se va depista rea-voință, consecințele vor fi pe măsură. Există mari bănuieli de sabotaj, în condițiile în care furnizorul de energie electrică a deconectat lumina doar de la blocul administrativ (din cauza datoriilor), nefiind afectat procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic, este declarația lui Radu Marian, deputat PAS.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Fondatorul Apă-Canal Chișinău este Consiliul Municipal Chișinău. Deci soluția pe termen scurt la problema datoriilor se află la conducerea orașului. Dacă întreprinderea nu are bani suficienți în acest moment, CMC trebuie să găsească o formulă financiară prin care să fie alocate aceste fonduri. Consilierii municipali nu trebuie să se lase prostiți de mizeriile lui Ceban.

Deocamdată, diversiunile mizerabile ale acestui exponent al Kremlinului au eșuat. Angajații primăriei, cei ai Apă-Canal etc. trebuie să fie conștienți de consecințele nefaste ale executării unor ordine ilegale. Este pur și simplu criminal oprirea furnizării apei către consumatori din motive politice.

Pe termen lung, soluția este gestionarea mult mai bună a SA Apă-Canal. Cum e posibil ca devierile pozitive de 377 milioane lei din perioada 2019-2021 să se evaporeze pur și simplu? De ce investițiile din creditul BERD de 700 milioane lei nu sunt valorificate? De ce nici până acum Apă-Canal nu știe efectiv volumul efectiv al apei livrate către consumatori? De ce Consiliul Municipal Chișinău tolerează prostiile făcute de nașul lui Ceban care de facto ar gestiona întreprinderea? Multe întrebări s-au adunat. Dar sunt sigur că vor apărea și răspunsurile în viitorul apropiat despre modul dezastruos în care s-a gestionat această întreprindere”, a mai declarat deputatul.

Amintim că ANRE a anunțat un control inopinat la AAC, după ce Premier Energy a deconectat energia electrică de la această întreprindere din cauza datoriilor exagerate.

loading...

Comments are closed.