Externe

Raed Arafat anunță că România a pierdut lupta cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

UPDATE, 17.10.20, 21:36:

Raed Arafat: “Niciodată nu ma veți auzi afirmând că am pierdut o luptă”. Șeful DSU România dezminte știrea Digi24

„Lupta cu COVID-19, din păcate, am pierdut-o, mai ales că este presiune şi asupra sistemului medical nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem”, afirmă secretarul de stat Raed Arafat, oficial din România.

El spune că „este foarte clar” că în București se va ajunge la rata de infectare cu COVID-19 de 3 la mia de locuitori, iar în acest caz restaurantele, cinematografele şi teatrele se vor închide şi „este posibil” ca elevii să urmeze cursuri online. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România a mai spus că următoarele zile sunt cruciale pentru evoluția epidemiei.

„Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

El a detaliat restricțiile care vor fi impuse în București în momentul în care se va atinge acest prag: restaurantele, teatrele, cinematograle vor fi închise, iar masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, iar școlile ar putea trece în scenariul roşu, în care elevii vor învăţa online.

loading...

Comments are closed.