Alte știri

Raport Europol. A scăzut prețul asasinatelor plătite în Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Costul crimelor plătite a scăzut în Europa, pentru că asasinii au tarife mai mici. Acest lucru se datorează înmulțirii violențelor bandelor de cartier, arată un raport al Europol.

Acum o crimă plătită costă între 10.000 și 100.000 de euro, arată un raport Europol publicat de cotidianul The Independent.

În mai multe state comunitare, polițiștii au observat că „un asasinat costă în prezent mult mai puțin decât în trecut, întrucât un număr mai mare de criminali neexperimentați și mai tineri sunt gata să comită acest tip de infracțiuni” precizează raportul Europol.
Astfel, asasinii au mari șanse să scape pentru că nu fac parte din organizațiile cunoscute.

„O crimă văzută ca un eveniment izolat nu are o dimensiune transfrontalieră clară și țările nu împărtășesc în mod consecvent informații cu partenerii internaționali și Europol” precizează organismul de coordonare al polițiilor europene.

Raportul mai remarcă o creștere îngrijorătoare a violențelor în care sunt implicate bandele de cartier.

„Implicarea în bande criminale a asasinilor mai tineri și neexperimentați și accesibilitatea armelor de foc și a explozivilor, împreună cu incidentele violente perpetuate adesea în locuri publice aglomerate și în plină zi sunt amenințări considerabile la adresa securității publice” precizează Europol.

În ultimii ani a existat o creștere a numărului de incidente violente asociate cu criminalitatea gravă și organizată, iar în Olanda, în iulie anul trecut, poliția a constatat că o serie de containere de transport maritim au fost transformate în camere de tortură.

Bandele de criminalitate au vizat, de asemenea, orașele care sunt centre de transport importante. „Porturile mari din UE exploatate de grupuri criminale ca puncte de tranzit și străzile orașelor înconjurătoare sunt deosebit de vulnerabile la violență. (…)

„Grupurile internaționale de criminalitate organizată au stabilit puncte de sprijin în și în jurul acestor porturi, unde are loc corupția și intimidarea operatorilor portuari pentru descărcarea și depozitarea mărfurilor ilicite și concurența pentru distribuție”, se mai precizează în raportul Europol.

Sursa: The Independent

loading...

Comments are closed.