Alte știri

Raportul de activitate a Guvernului Gavrilița a fost finalizat și va fi transmis Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița a finalizat Raportul de activitate pentru anul 2022 pe care îl va remite Parlamentului, conform Legii cu privire la Guvern. Raportul conține principalele realizări și provocări ale anului 2022, de la indicatori economici, la reforme și inițiative sectoriale în diferite domenii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Printre principalele realizări se numără apropierea țării noastre de Uniunea Europeană, Republica Moldova devenind stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. În timp ce a gestionat mai multe situații excepționale, Executivul a reușit să demareze reforme structurale importante, care țintesc transpunerea modelului european de dezvoltare și creșterea standardelor de viață în Republica Moldova.

Pentru asigurarea principiului transparenței în procesul decizional, toate cele 55 de ședințe ale Guvernului au fost organizate și desfășurate cu respectarea tuturor prevederilor cadrului normativ în vigoare. Niciun proiect de act normativ nu a fost supus aprobării Cabinetului de miniștri decât după parcurgerea tuturor procedurilor legale.

Conform Legii cu privire la Guvern, Executivul este obligat să prezinte Parlamentului raportul anual de activitate până în luna aprilie. În acest an, raportul a fost finalizat mai devreme, urmare a demisiei premierului Natalia Gavrilița.

Documentul poate fi citit aici.

loading...

Comments are closed.