Raportul săptămânal al CNA și ARBI: Ordine de sechestru pe bunuri în valoare de 4,5 milioane de lei și preluate în administrare alte 11 milioane de lei

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis ordine de sechestru pe bunuri în valoare de 4,5 milioane de lei în baza unei delegații a ofițerilor de urmărire penală ai Centrului. De asemenea, săptămâna trecută, Agenția a preluat în administrare mijloace financiare în valută, echivalente cu 11 milioane de lei.

În prezent ARBI are la executare 107 delegații pe 75 de cauze penale în privința a 154 de subiecți cu statut. În perioada de raport, Agenția a evaluat 35 de imobile și 4 bunuri mobile.

Pe componenta de combatere a corupției, ofițerii de urmărire penală au transmis procurorilor cu propunere de remitere în judecată 4 dosare penale. Au fost efectuate 9 expertize judiciare, 26 de rapoarte de expertiză anticorupție, 9 avize consultative și au fost inițiate 2 analize operaționale.

Șase instruiri au fost organizate de către ofițerii din cadrul Direcției educație anticorupție, alte 9 fiind planificate. Au fost eliberate 164 de caziere de integritate, iar la linia națională anticorupție au fost recepționate 32 de apeluri telefonice.

În cancelaria CNA au fost înregistrate 1412 materiale, în izolator se află o persoană reținută.

Total
0
Shares
Total
0
Share