Externe

Răsturnare de situație în cazul Boeing-ului malaezian doborât în Ucraina. Ernst: Am promovat un FAKE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul „Первый канал” , Konstantin Ernst, a recunoscut că povestea avionului de vânătoare ucrainesc care ar fi împușcat un Boeing malaezian peste Donbass a fost o greșeală. El a afirmat acest lucru într-un interviu acordat revistei The New Yorker.

„Când l-am întrebat pe Ernst de ce canalul său a exprimat ceva atât de ușor de respins, el a răspuns că a fost o greșeală simplă:„ Da, suntem oameni, am făcut o greșeală, dar nu intenționat ”, a scris autorul unui articol publicat în american ediție.

Este vorba despre subiectul, difuzat în noiembrie 2014. Canalul de televiziune l-a prezentat astfel: „Primul canal a intrat în posesia unui film senzațional, presupus că ar fi fost făcut de un satelit spion străin în ultimele secunde din zborul Boeing-ului Malaezian asupra Ucrainei.” Apoi, prezentatorul a spus că imaginea satelitului arată clar lansarea unei rachete de sub aripa stângă a avionului de luptă „cu siguranță nu rusesc”, care a ajuns în cabina piloților unui avion de pasageri.

Avionul Malaysia Airlines, care a operat cursa MH17 de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborâtă deasupra Donbass-ului în iulie 2014. Drept urmare, 298 de persoane au murit. Conform datelor preliminare, aeronava a fost doborâtă de o rachetă. Reprezentanții Ucrainei consideră că rebelii ДНР și ЛНР sunt vinovați de tragedie.

Ulterior, o echipă internațională de anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, a acuzat Rusia de implicare în incident. Moscova a spus în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu tragedia.

Citește și: Președintele Ucrainei îi „invită” pe locuitorii Donbasului care sunt de partea Moscovei să se instaleze în Rusia

loading...

Comments are closed.