Alte știri

Răsturnare de situație în cazul copilului care a murit subit, la Iași. Dezvăluirea făcută de medic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un copil în vârstă de doar șapte ani și-a pierdut viața după ce a ajuns la spital, în stare gravă, în urma unei varicele. Părinții îi acuză pe medici că nu au făcut tot posibilul pentru a-l salva, aceștia se apără spunând că a ajuns prea târziu la spital.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Conform primelor analize de laborator, băiatul de șapte ani a suferit complicații din cauza unui streptococ ce a dus la apariția unei infecții generalizate, transmite a1.ro.

Direcţia de Sănătate Publică spune că a fost adus la spital la aproape o săptămână din momentul în care au apărut primele simptome, când era deja prea târziu.

Copilul a ajuns la spitalul din Pașcani abia miercuri, iar starea lui s-a înrăutățit cu fiecare minut care trecea. Avea febră 39, pustule pe tot corpul și vărsa sânge. 30 de minute mai târziu după ce a fost internat era în stare critică.

”Copilul a fost diagnosticat de medicul de familie cu varicelă. În primul rând, ce m-a frapat era o cianoză generalizată. La un moment dat prezintă tahicardie, după care imediat bradicardie şi în două secunde, cred că trei, copilul face stop cardio respirator. Copilul acesta s-a prezentat destul de târziu şi într-o stare extrem de gravă”, a declarat Vasile Vasiliu, pediatru la Spitalul din Pașcani.

Din momentul în care copilul a ajuns la Spitalul din Paşcani şi până când s-a declarat decesul au trecut două ore şi 15 minute. În intervalul de timp cât a fost internat a fost resuscitat de două ori, a intrat în stop cardio respirator, a doua oară însă nu a mai răspuns manevrelor.

Medicul curant spune că a comunicat foarte greu cu familia, iar tatăl adoptiv al băiatului a fost agresiv cu echipa medicală pentru că ar fi fost deranjat de unele întrebări.

10 informatii importante despre varicela la copii

Uitaţi-vă cum a reacţionat, pe acest geam, pe această uşă, permanent sub o agresiune verbală extraordinară. Când l-am văzut ce cianotic era, am pus o întrebare mamei, dar fără ca să îi reproşez: doamnă, zic, copilul ăsta a fost agresat?”, a mai dezvăluit medicul.

De cealaltă parte, părinții nu au dorit să facă declarații suplimentare și au dezvăluit că așteaptă lămuriri de la avocat. De asemenea, în acest caz a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. Medicii au fost cei care au anunţat poliţiştii deoarece în momentul decesului băiatului cauzele erau neclare.

 

loading...

Comments are closed.