Alte știri

Rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a redus la 90%, datorită vaccinării împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 82% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora. În total, până în prezent, au fost raportate 1,401 reacții adverse, dintre care 94,1% cu forme ușoare, 5,9 % cu forme moderate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Pericolul infectării cu noul virus încă persistă, chiar dacă numărul de cazuri s-a redus semnificativ. Unica măsură de a preveni infectarea cu COVID-19 e vaccinarea. Vă îndemnăm să vă vaccinați pentru a opri pandemia. La fel, pentru o informare corectă, alegeți sursele oficiale unde sunt distribuite toate informațiile necesare”, a spus șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul USMF, Angela Paraschiv.

Republica Moldova a recepționat 1.032.790 de doze de vaccin împotriva COVID-19.  Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Pe data de 20 iunie, la Palatul Republicii, va avea loc Maratonul Vaccinării, unde populația se va putea vaccina cu a doua doză pentru vaccinurile Pfizer-BioNTech, Sinopharm și Sinovac, dar și cu prima doză pentru AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac. Doritorii de ase vaccina sunt așteptați în intervalul orelor 7.00-22.00.

loading...

Comments are closed.