Actual

Razii ANSA: Mâncare stricată și expirată depistată în magazinele din mai multe sate din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma raziilor efectuate de ANSA și FISC în mai multe magazine din localitățile din Republica Moldova au fost împărțite amenzi în sumă de 85,5 mii de lei, informează Bani.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Inspectorii au întocmit procese verbale de contravenție întocmite – 34 (dintre care 6 procese verbale de contravenție – în examinare). Încălcările depistate vizează încălcarea regulamentelor sanitare de către angajații întreprinderilor din sectorul alimentar, folosirea materiei prime cu termenul de valabilitate expirat la producerea (prepararea) de produse alimentare, comercializarea mărfurilor fără indicarea datei fabricării şi a termenului de valabilitate, comercializarea mărfurilor cu termenul de valabilitate expirat, comercializarea produselor alimentare în lipsa documentelor ce confirmă proveniența, siguranța şi calitatea acestora.

Totodată, inspectorii au depistat lipsa registrului de reclamaţii sau neafişarea acestuia la loc vizibil pentru consumatori, neînregistrarea de către vânzător, prestator a reclamaţiei consumatorului și neafișarea la vedere de către vânzător, prestator a adresei și a numărului de telefon al autorității abilitate cu funcţie de protecţie a consumatorului.

Produsele neconforme au fost retrase din comercializare, iar, despre măsurile și acțiunile întreprinse, reprezentanții operatorilor din domeniul alimentar, pe proprie răspundere, vor anunța Agenția.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri în domeniul legislației protecției consumatorului, consumatorii sunt îndemnați să depună o petiție la Agenție: 0(22) 26 46 43.

 

loading...

Comments are closed.