Reabilitarea drumului ce duce spre frontiera Giurgiulești va fi finalizată în 2022

În cadrul unei întrevederi, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu reprezentanții antreprenorului LLC Automagistral Pivden referitor la implementarea contractului de reabilitare a 85,5 km ai drumului național M3 Chișinău – Giurgiulești.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a podețelor, a șanțurilor de evacuare a apelor pluviale, amenajare a acceselor la proprietăți, construcție a trotuarelor, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din piatră spartă, a stratului de uzură, cât și a celor din macadam și binder.

Proiectul este divizat în 2 sectoare și prevede reabilitarea sistemului rutier a 54,4 km ai primei secțiuni, ce traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia și construcția a 31,1 km de drum nou a secțiunii doi, ce trece prin localitățile Ciumai din raionul Taraclia, Burlăceni din raionul Cahul și orașul Vulcănești din UTA Găgăuzia.

Lucrările de reabilitare a drumului național, care duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de peste 76% pe primul lot și peste 35% pe al doilea. Costul total al lucrărilor de reparație și construcție a drumului național M3 constituie circa 30 milioane de euro, bani alocați din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Proiectul va fi finalizat integral în luna ianuarie a anului 2022.

Total
0
Shares
Total
0
Share