Alte știri

Reabilitarea drumului național R34, ce traversează 3 raioane – discutată în cadrul unei întrevederi cu antreprenorul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei întruniri, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a discutat cu antreprenorul OZKA Inșaat A.S.(Turcia) referitor la implementarea  contractului privind reabilitarea a 83 de km ai drumului național R34, ce traversează raioanele Hâncești, Leova și Cantemir. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Antreprenorul informează că în prezent pe drumul R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești sunt executate lucrări de consolidare a terasamentului prin construcția pereților de sprijin în regiunea cu risc sporit de alunecări de teren, reciclare la rece a asfaltului uzat a 5 sectoare de drum cu o lungime totală de 4 km și lucrări de defrișare. De asemenea, compania asigură că își asumă angajamentul de a efectua lucrările în termenul stabilit contractual.

Proiectul privind reabilitarea traseului național R34 include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

“Îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră a traseului național va asigura dezvoltarea infrastructurii, accesul cetățenilor către instituții de menire socială și instituirea unor măsuri de protecție împotriva inundațiilor din unele regiuni. Este important să asigurăm calitatea lucrărilor și respectarea termenilor contractuali’’, a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Proiectul de reparație a traseului național R34 se desfășoară din împrumutul de peste 56 milioane de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și va fi finalizat integral la sfârșitul lunii februarie a anului 2023.

loading...

Comments are closed.