Actualitate

Reacția ANI la acuzațiile lui Filip: Rugăm insistent actorii politici să nu implice instituția noastră în acțiuni de imagine sau răfuieli politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate a venit cu o reacție în urma declarațiilor făcute astăzi de liderul PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

Referitor la declarațiile domnului Pavel Filip, făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă, în care aduce acuzații la adresa ANI și a controalelor efectuate de către Inspectorii de integritate, ANI reiterează că, toate procedurile de control sunt inițiate în baza pețițiilor din partea persoanelor fizice sau juridice, a sesizărilor din oficiu din investigatiile jurnalistice sau în rezultatul verificărilor ordinare a declarațiilor de avere și interese personale.Inspectorii de integritate sunt cei care i-au decizii, in mod independent, după o analiză amănunțită a informațiilor despre subiecții vizați, și decid inițierea sau nu a unui control, doar dacă există bănuieli rezonabile în privința acestora.

Rugăm insistent actorii politici, care au și calitatea de subiecți ai declarării, să nu implice instituția noastră în acțiuni de imagine sau răfuieli politice.
ANI își desfășoară activitatea în limitele prevăzute de legislație și examinează toate informațiile expediate în atenția noastră, conform Codului Administrativ al Republicii Moldova.
Înțelegem supărările unor demnitari, mulți dintre care se regăsesc în proceduri de control, de aceea, calificăm aceste declarații că fiind o nouă intimidare asupra activității inspectorilor de integritate și implicit a independenței instituției noastre.

Menționăm că în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi, Pavel Filip a acuzat Autoritatea Națională de Integritate că ar fi folosită pe post de bâtă politică de Dodon și Șor.

loading...

Comments are closed.