Politic

Reacția ANI la știrile despre decizia CSJ cu privire la averea lui Vladimir Vitiuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

ANI a transmis o reacție referitoare la articolele de presă cu privire la decizia Curții Supreme de Justiție în privința respingerii recursului Autorității Naționale de Integritate (în continuare Autoritatea) de confiscare a averii nejustificate în privința subiectului Vladimir Vitiuc.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ca urmare a șirului de articole de presă, apărute la data de 6 ianuarie 2023 în spațiul public, pe marginea deciziei Curții Supreme de Justiție, prin care a fost menținute încheierea Curții de Apel Chișinău, potrivit căreia a fost respins recursul depus de Autoritate împotriva lui Vladimir Vitiuc privind constatarea caracterului nejustificat al activelor financiare și confiscarea averii nejustificate, Autoritatea face următoarele precizări:

Odată cu emiterea actului de constatare în privința subiectului, Direcția juridică a Autorității a înaintat în instanța de judecată, în cadrul procedurii de contestare a Actului de constatare, cerere privind caracterului nejustificat al activelor financiare și confiscarea averii nejustificate care a fost constatată prin Actul de constatare.

Autoritatea a înaintat acțiunea reconvențională având drept temei prevederile art. 34 alin. (6) din Legea nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate în redacția Legii nr. 130/2021 în vigoare din 29.10.2021 și a Codului de procedură civilă, care expres prevede posibilitatea Autorității de a solicita confiscarea averii nejustificate în cadrul acțiunii de contencios administrativ înaintată de către subiectul vizat, fapt care a fost realizat.

Așadar, precizăm că după ce Actul de constatare emis în privința subiectului Vladimir Vitiuc va rămâne definitiv și irevocabil, Autoritatea va înainta repetat acțiunea și va solicita confiscarea averii nejustificate stabilită prin Actul de constatare.

loading...

Comments are closed.