Reacția ANSA, după ce 6 angajați ai Agenției au fost reținuți pentru 72 de ore

Astăzi, ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au efectuat, percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera Criva–Mămăliga, sediul Otaci al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 6 angajați ai Agenției au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va demara o anchetă internă și va oferi suportul corespunzător organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere juridică în conformitate cu normele legale.

Astfel, se precizează că inspectorii Agenției sunt obligați să respecte Constituţia, legislaţia Republicii Moldova și drepturile și interesele operatorilor economici – importatori de produse alimentare în Republica Moldova și să îndeplinească, cu responsabilitate, obiectivitate, promptitudine și integritate profesională, în spirit de iniţiativă şi colegialitate, toate atribuţiile de serviciu.

Conducerea Agenției se disociază de angajații care încalcă principiul integrității profesionale în activitatea lor, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție, și comunică despre faptul că va întreprinde toate măsurile ce se impun cu privire la curmarea și combaterea flagelului corupțional în cadrul Agenției, de comun cu organele de ocrotire a normelor de drept.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share